1. Ana Sayfa
  2. Grafik Tasarım

2022’de Etkili Olabilecek Grafik Tasarım Trendleri

2022’de Etkili Olabilecek Grafik Tasarım Trendleri
+ -

Güncel grafik tasarım trendlerini takip ederek ön saflarda kalın.

1922 yılında ortaya çıkan yeni bir alanı tanımlamak için “Grafik tasarım” terimi oluştuğundan beri, endüstri sürekli değişim gösteriyor. Her yıl teknolojideki değişikliklerden ve zamanın ruhundan etkilenen yeni trendler ortaya çıkıyor.

Sonuç olarak, zaman zaman bütün bir çağın önceliklerini ve duygularını grafik tasarım trendleriyle yansıttığını görebiliyoruz, bu da gelişimini keşfetmemiz için büyüleyici bir konuyu bizlere sunuyor.

Sürekli değişen ve güncellenen bu akımın önünde kalmak isteyen markalar ve tasarımcılar, yükselen trendlerin ön saflarında yerlerini almalılar. Müşterilerinize en iyi grafik tasarım hizmetini sunabilmenizin tek yolu budur.

Şimdi, ayırdığınız vakite değecek sekiz grafik tasarım trendine geçelim.

1️⃣ Görsellerde Kapsayıcılık

görsellerde çeşitlilik ve kapsayıcılık ön planda
z kuşağının %70’i çeşitliliği temsil eden markalara güveniyor.

Son birkaç yılda, çeşitlilik ve kapsayıcılık popülaritesini hızla artırdı. İnsanların günlük yaşamlarında görmek istedikleri şey de bu, bu nedenle grafik tasarımda zincirleme bir etki görüyor olmamıza şaşırmalıyız.

İlginç bir şekilde Z kuşağının %70’i reklamlarında çeşitliliği temsil eden markalara güveniyor. Bunun ışığında, grafik ve reklam tasarımının giderek farklı ırklardan, şekillerden, yaşlardan ve yönelimlerden insanları temsil etmesi şaşırtıcı değil.

2️⃣ Serif Fontları Geri Dönüyor

Serif fontları, ilk kez 1400’lerde görülen eski tarz yazı tiplerine dayanan en eski tipografi trendleri arasındadır. Yüzyıllar boyunca çok popülerdiler. Ancak 1920’lerde Helvetica gibi sans-serif yazı tipleri grafik tasarımın favorisi haline geldi.

Fakat geçtiğimiz yıl tipografinin daha geleneksel seçeneklere döndüğünü gördük. 2022’de, son yıllarda fazla kullanılmayan serif yazı tipleri öne çıkabilir. Seriflere ek olarak, el yazısı fontlar hâlâ popüler; zarafet ve nostalji duygusu uyandırmak için çok etkili oluyorlar.

3️⃣ Grafik Tasarım Trendleri: Geometri

grafik tasarım trendleri ve geometri
oyuncu, maceracı ve yenilikçi

Geometrik şekilleri bu kadar çekici kılan nedir? Temiz, basit ve okunuşlarının kolay olması, marka bilinci ve logolar için ideal olmalarını sağlıyor. Ancak doğru uygulandığında oyuncu, maceracı ve yenilikçi de olabilirler. Yumuşak şekilleri karıştırmak yerine, sert geometrik kenarlar cesur ve kararlı bir his oluşturuyor.

4️⃣ Tasarımlarınıza Doğayı Davet Edin

Grafik tasarım, iç dekorasyon, moda, yaşam tarzı ürünleri vb. alanlarda doğadan ilham alan tasarıma doğru büyük bir eğilim var.

Bunun ışığında, doğadan ilham alan görüntülerin web tasarımı, ürün fotoğrafçılığı ve ürün ambalajlarında marka kimlikler için popüler bir trend haline gelmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Tipik olarak, doğadan ilham alan görüntüler, bugün yaşadığımız telaşlı, kentsel, teknoloji tarafından yönetilen yaşamlarda çok takdir edilen basit, organik güzelliğe katkıda bulunur.

Genellikle çiçekler, manzaralar ve bitki yaşamı rahatlama, mutluluk ve özgünlük ile ilişkilendirilir. Bu, doğadan ilham alan tasarımları, fitness/sağlık/yaşam tarzı nişlerindeki işletmeler için mükemmel bir tercih haline getirir.

5️⃣ Grafik Tasarım Trendleri: Neon Arka Planlar

Trend renkler neredeyse her yıl değişir. Arka plan söz konusu olduğunda amaç, içerikten uzaklaşmamaktır. Arka plan, birincil içeriği kişiliği yansıtan gurur verici bir renkle desteklemelidir.

Neon renkler cesur, eğlenceli ve heyecan verici! Bunlara ek olarak göz alıcıdırlar.

6️⃣ Renkli Simgeler ve Çizimler

grafik tasarım trendleri: renkli simgeler, çizimler ve infografikler
i̇nfografikler önemini koruyor.

Web siteleri ve bloglardaki özel illüstrasyonların popülaritesi hızla arttı. Kendi stiliniz ve renk seçimlerinizce kolayca iletilebildikleri için dikkat çekme ve sizi diğer markalardan ayırmak için harikalar.

2022 bir renk yılı, bu nedenle giderek daha fazla renkli çizimlerin ve ikonografinin tercih edildiğine şaşırmayın. Bunlar, tüm gün sosyal medyada gördüğümüz monoton fotoğraf beslemelerinden daha canlı hissettiriyor ve hoş bir değişiklik sunuyor.

Bu, resimli veri görselleştirmelerine doğru bir akıma yol açacaktır. İnfografikler, markaların bağlantılar oluşturmasına ve araştırma verilerini izleyicilerin kolayca tüketebileceği bir şekilde ilişkilendirmesine yardımcı olur.

7️⃣ 90’lar için Nostalji

Altın kırk yıl kuralını hiç duydunuz mu? Bu kuraldaki ana fikir; Her kırk yılda bir, belirli bir dönemin çocuklarının büyüdüğü ve artık popüler kültürü üst düzeyde etkileyebildikleridir. Sonuç olarak, çocukluklarına yönelik nostalji medyaya geri döner.

Bunu seksenlerin havasını tekrar ortaya çıkaran “Stranger Things” gibi popüler kültür hitlerinde görebiliyoruz. Şimdi sıra doksanların çocuklarına geldi. Örnek olarak, akıllı saatlerde sanal bebek Tamagotchi‘nin geri dönüşünü ve Netflix’in “Fear Street” serisini yayınlamasını gösterebiliriz.

Web sitelerinde ve marka kimliklerinde 90’ların grafik tasarım öğelerine karşılaşırsanız şaşırmayın, müşterilerinize bu akıma uygun sunumlar, sosyal medya içerik önerileri sunabilirsiniz.

8️⃣ Büyük Tipografi

Tipografi daha da büyüyor ve cesurlaşıyor. Büyük yazı tipi, 2022’de modaya geri geldi ve tam boyutlu web sitesi başlıklarına hakim oldu. Büyük yazı, işleri basit tutarken aynı zamanda dikkat çeker. Kalabalığın arasından sıyrılır ve çevrimiçi markanıza kişilik katmanın harika bir yolu olabilir.

Böyle bir çalışmayı müşterilerimizden birinin web sitesinin ana sayfasında uyguladık ve güzel bir sonuca ulaştık.

Bu grafik tasarım trendlerini uygulamaya hazır mısınız?

En iyi 2022 grafik tasarım trendlerinden bazılarını içeren bu derlememi beğeneceğinizi umuyorum.

Elbette bunlar, bu yıl gözlemlediğim birkaç gelişmeden sadece birkaçı. Tasarımın tüm alanlarında, “kurallar” sürekli değişen bir akış halinde devam eder. Aynı şey, trend olan ürünlerin ve en çok satanların sürekli değiştiği e-ticaret için de geçerlidir.

Bültenime Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap